sl-3
sl-2
sl-1
sl-3
sl-3
sl-3
sl-3
sl-3
sl-3

Ekologiset tuotteet

Tietoa orgaanisesta puuvillasta

Orgaaniseen puuvillatuotantoon käytettävän maaperän tulee olla vapaa myrkyllisistä kemikaaleista vähintään kolme vuotta. Keinotekoisia tuholais- tai rikkaruohomyrkkyjä tai lannoitteita ei käytetä. Ei myöskään geenimanipulointia. Muun muassa linnut, ampiaiset ja leppäkertut suojelevat kasveja tuholaisilta ja maaperän kuntoa ylläpidetään kierrättämällä kasveja. Kemikaalien sijaan kasvit lannoitetaan typpipitoisella lannalla ja istuttamalla asiaankuuluvia peitekasveja.

Orgaanisen puuvillan hyödyt:

  • Vähentää velkaa. Orgaaninen tuholaistorjunta on halvempaa, koska maanvilejlijän ei tarvitse sijoittaa kalliisiin torjunta-aineisiin.
  • Saastuttaa vähemmän. Orgaanisessa puuvillapellossa luonnollinen ja rikas ekosysteemi pitää kasveista huolen eikä vaarallisia kemikaaleja, joihin tuholaiset ennemmin tai myöhemmin kehittävät immuniteetin, käytetä.
  • Taloudellisempaa. Perinteinen maatalous imee ravinnon maaperästä jo parissa vuodessa, orgaaninen maanviljely auttaa maata säilyttämään elinvoimansa vuodesta toiseen.
  • Lisää biodiversiteettiä. Orgaaninen maanviljely pitää pellon monimuotoisena.
  • Ei geenimanipuloituja-kasveja. Avoin hankintaketju on osa orgaanista maataloutta. Puuvillan voi jäljittää sen alkuperäiselle kasvupellolle. Näin voidaan taata ettei joukosta löydy geenimanipuloituja siemeniä.

Miten orgaaninen puuvilla eroaa tavallisesta?

Säästösyistä tavallinen puuvillakangas valmistetaan sekoittamalla eri laatuja. Orgaanista puuvillaa ei voi sekoittaa, koska sen alkuperän täytyy olla jäljitettävissä kaupasta pellolle. Orgaaninen puuvillakangas on laadukasta. Se kestää käyttöä ja pesua eikä aiheuta kutinaa.

Onko orgaaninen puuvilla kalliimpaa?

On. 100% orgaanisen puuvillan saatavuus on rajallinen. Sen tuottamiseen vaadittavat prosessit ja niiden valvominen ovat monimutkaisempia, joten hinta on hiukan kalliimpi. Ottaen huomioon kaikki edut joita ostamalla orgaanista saavutetaan, hinta ei ole suuri.

×